Branchit ja seurat

Kuten monissa muissakin lajeissa Suomessa, Shorinji Kempo -toimintaa pyörittävät paikallisella tasolla voittoa tuottamattomat rekisteröidyt yhdistykset - seurat. Seurojen toimintaa ohjaavat niille kullekin hyväksytyt yhdistyksen säännöt, jotka taas noudattavat Suomen yhdistyslakia. Yhdistykset hoitavat harjoituspaikkojen vuokraamisen, jäsenmaksujen keräämisen ja muut toiminnan kannalta olennaiset raha- ja hallintoasiat. Kenellekään vetäjälle ei makseta palkkaa tai palkkiota ohjaamisesta. Shorinji Kempo seurat kuuluvat Suomen Shorinji Kempo liittoon - FSKF Finnish Shorinji Kempo Federation, joka taas kuuluu kansainväliseen World Shorinji Kempo Organization:iin - WSKO.

Mikä on "Branch"

Maailmanlaajuisesti WSKO:n alainen toiminta on organisoitu ns. Branch:eihin - japaniksi Shibu. Branch on englantia ja tarkoittaa "oksaa" tai "haaraa". Sen toimintaa johtaa Branch Master - jap. Shibu-chō, pääopettaja, jonka on oltava vähintään 3. Dan ja hänellä on oltava WSKO:n hyväksyntä toiminnalle. Branch Masterin vastuulla on koko Branchin opetus ja toiminta. Hänellä on usein Assistant Branch Master ja apuopettajia auttamassa. Tiukkojen perustamisvaatimusten tavoitteena on pitää  Shorinji Kempo opetuksen taso korkeana.

Shorinji Kempo seura tai harjoituspaikka ei ole aina itsenäinen Branch vaan voi toimii jonkin virallisen Branchin alaisuudessa. Näin tapahtuu usein, kun toiminta on alkamassa uudella paikkakunnalla. Shorinji Kempoa ei ole mahdollista harrastaa kuulumatta WSKO:n hyväksymään branchiin, jota johtaa WSKO:n hyväksymä Branch Master.

Kaikissa Brancheissä ja harjoituspaikoissa harjoitellaa samaa Shorinji Kempoa, samoja tekniikoita ja filosofiaa, samoilla vyökoevaatimuksilla. Harjoittelijat ovat tervetulleita vierailemaan missää tahansa Branchissä sekä Suomessa että muualla.

 

Harrastuspaikat

Suomessa Shorinji Kempoa voi harrastaa seuraavissa harjoituspaikoissa/seuroissa:

    Helsingin Shorinji Kempo ry                    / Helsinki Branch

    Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry   / Helsinki University Branch

    Hämeenlinnan Shorinji Kempo ry            / Hämeenlinna Branch

    Jyväskylän Shorinji Kempo ry                   / Jyväskylä Branch

    Lahden Shorinji Kempo ry                        / Jyväskylä Branch   

    Laukaan Shorinji Kempo ry                      / Laukaa Branch

    Mariehamns Shorinji Kempo Klubb rf     / Mariehamn Branch

    Mikkelin Shorinji Kempo ry                      / Jyväskylä Branch

    Säynätsalon Shorinji Kempo ry               / Säynätsalo Branch

    Vaajakosken Shorinji Kempo ry              / Vaajakoski Branch

    Vantaan Shorinji Kempo ry                       / Vantaa Branch